Принц Хари не успя да се сбогува с баба си

Херцогът на Съсекс пристигна в Балморал около 2 часа след официалното обявяване на смъртта на Елизабет II

Новини
22:58 - 08 Септември 2022
6758
Принц Хари не успя да се сбогува с баба си

Херцогът на Съсекс пристигна в Балморал около 2 часа след официалното обявяване на смъртта на Елизабет II. Така Хари не успя да се сбогува с баба си, към която беше силно привързан. Той е потеглил към Шотландия, като отменил благотворителните си ангажименти във Великобритания веднага щом му е било съобщено, че здравето на владетелката се е влошило. Хари и Меган са на Острова, а посещението им съвпадна с кончината на кралицата.

Принцът не бе придружен от съпругата си Меган Макръл. В Балморал Хари ще се присъедини към останалите членове на кралското семейство, които скърбят за смъртта на Елизабет II.

В момента херцогът е в изключително обтегнати отношения с баща си - новия крал Чарлз III, както и с брат и престолонаследник на короната принц Уилям, твърдят британските медии. Напрежението в кралската фамилия бе предизвикано от решението на Хари и Меган да напуснат кралството и да се установят в чужбина. След като заминаха в САЩ, двамата дадоха няколко интервюта, които бяха тълкувани като доста уязвителни към семейството.

Въпреки това, по всичко личеше, че кралицата не се сърди на внука си. Хари редовно разказваше как говори с нея посредством новите интернет технологии, както и че нейно величество никога не забравя да изпрати подаръци за сина му Арчи и дъщеря му Лилибет. Момиченцето е кръстено на покойната си прабаба - именно това е било обръщението към кралицата, докато все още е била малка принцеса.