Пристигат първите доставки от ваксината на "Модерна"

Новини
18:33 - 12 Януари 2021
2576
Пристигат първите доставки от ваксината на "Модерна"

Утре, 13 януари, ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от "Модерна". Те ще бъдат доставени в склада на Бул Био.

Ваксината на "Модерна" е втората, която Европейската агенция по лекарствата одобри за прилагане в ЕС. Първата ваксина, която агенцията одобри за прилагане в ЕС, бе ваксината на "Пфайзер".

След това министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата маг. фармацевт Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов ще дадат брифинг за медиите.

Американската лаборатория "Модерна" съобщи вчера, че е започнала доставките на своята ваксина срещу COVID-19 в Европа. Всички пратки за ЕС и Европейското икономическо пространство ще се изпълняват от швейцарска логистична компания.

"Дистрибуцията в целия Европейски съюз е едно от най-големите предизвикателства, пред които се е изправяла Модерна", каза Дан Стейнър, вицепрезидент на компанията.