Приятел на Дон Диего: Почна да друса още в Бока

Анализират дали Марадона е консумирал алкохол и наркотици преди смъртта си

Спорт
15:23 - 04 Декември 2020
2709
Приятел на Дон Диего: Почна да друса още в Бока

Близкият приятел на Диего Армандо Марадона – Карлос Френ, разкри кога легендарният футболист е започнал да се дрогира.

Френ игра с Марадона в отбора на Архентинос Хуниорс.

„Възмутен съм да видя и чуя мнозина, които казват, че са го познавали, а в действителност са го виждали шепа пъти или са правили репортаж за него. Те ме разсмиват, когато казват, че например, той е започнал да употребява кокаин в Испания. 

За съжаление той започна да употребява кокаин през 1981 година, когато беше още в Бока Хуниорс. Там той навлезе в онзи свят на мръсотия, който толкова много смути живота му“, казва Френ пред „Infobae“.

„Марадона беше прекрасно дете, нямаше нищо общо с това, което по-късно стана. Беше скромен, искаше съвети от по-големите. Славата промени живота му“, добави той.

В същото време стана ясно, че вече анализират дали Марадона е консумирал алкохол и наркотици преди да умре. 

Смъртта на Диего може да вземе окончателен обрат след токсикологичният тест, на който бяха подложени останките на легендарния аржентински футболист. 

Анализът ще бъде направен в лаборатория в Ла Плата. Очаква се тестовете да излязат в следващите 48 часа. Ще бъдат изследвани кръв, урина, тъкани и коса.

Има много съмнения относно смъртта на Марадона и защо тя е причинена. Претърпяният сърдечен арест е оставил твърде много неизвестни, както се посочва в първоначалния доклад на аутопсията. В него се казва, че сърцето е било разширено повече от нормалното и че някакъв отказ в неговата система е трябвало да причини тази аномалия. Сърцето на Марадона е тежало 500 грама при аутопсията, което е много голямо тегло според съдебномедицинските отговорници.

Чрез токсикологичния тест ще бъде установено дали в часовете преди смъртта си или в дните преди това Марадона е консумирал някакъв вид противопоказно вещество. Ще бъде анализирано дали лекарствата са били адекватни и дали ги е ползва достатъчно.

Също така ще бъде установено дали е приемал алкохол и кокаин, зависимост, която винаги е преследвала Марадона през живота му.

Положителен резултат във всеки един от тези тестове може да бъде убедително обяснение за причината на смъртта му.

Марадона претърпя операция за субдурален хематом в клиника в Буенос Айрес, след което по свое желание бе преместен в къща в Тигре. Няколко дни преди да умре той е паднал и си е ударил главата. Накрая сърдечен арест сложи край на живота му сред много съмнения относно това кое би могло да го причини.