Приятел на заклеймен пациент: Щабът излъга за болния от COVID-19 във Варна!

Новини
16:10 - 16 Март 2020
17759
Приятел на заклеймен пациент: Щабът излъга за болния от COVID-19 във Варна!

Пламен Михов, близък приятел на пациентът от Варна с коронавирус, който многократно бе „заклеймен” от председателят на Националния оперативен щаб генерал Мутафчийски заради безотговорното му поведение, разкри, че властите у нас необосновано са го посочили назидателно с пръст и разказа неизвестни досега детайли от историята. По-рано през деня стана известно, че донеслият коронавирус във Варна е DJ Стелиян. Публикуваме с леки съкращения написаното от неговия приятел:

Пиша това за да ви информирам малко! Въпросният човек от Варна ми е много близък приятел, с когото съм в постоянна телефонна връзка.  Омръзна ми да гледам и чета хейта, който му изсипват повечето хора.

Първо: Пробата не му е излязла, а вече е заклеймен, че е позитивен за вируса. Говори го цяла България, че едва ли не е биологичен терорист.

Второ: Той, както и останалите хора, били на тази сватба са интелигентни и мислещи хора, които са се тествали веднага, щом са могли. Никой от тях не се е разхождал ей така да заразява най-безотговорно.

Трето: Имал е трансфер в Бергамо, не е ходил по улиците на града да си се забавлява.

Четвърто: Лети за Барселона на 4-ти март. Тогава все още в Италия, както и в останалите държави в Европа мерки много-много не се взимат и всички хора подхождат пренебрежително. То и сега на някои места все едно нищо няма.

Пето: Ходенето му там е планирано, а не спонтанно.

Шесто: Не отива да работи, а да бъде с приятели.

Седмо: Доста хора след неговото пътуване щъкат из Европа. Кой на ски в Австрия, кой на гости във Франция, кой в Англия, Испания и така нататък. Към днешна дата има не малко такива, които си публикуват весели снимки от европейски и световни дестинации. Много от тях са се прибрали и не спазват никаква карантина.

Осмо: При кацането му в България, не го записват, нито го слагат под карантирана

Девето: Всеки може да влезе и провери колко полета кацат и излитат от България към момента, да не говорим за Европа и света. Не знам за какви мерки въобще става въпрос.

Десето: опитали са се да го изгонят от болницата, защото му нямало нищо, където сам е отишъл по собствена воля с ясното самосъзнание, че идва от рискова зона. Без да има симптоми му се е наложило да ги послъже, за да го вземат на сериозно.

Единадесето: вместо да бъде подкрепен, овцете изляха помията си върху него. Изкаран е не „нулев” пациент, а направо -1.

Дванадесето: На първо място сме хора и трябва да покажем съпричастност към него и към който друг и да е било. Да хванеш вируса не е въпрос на личен избор. Въпрос на личен избор е обаче поведението ти, а неговото е за пример! Мога още да напиша, но е безсмислено. Мерките, които се взимат тук и по света са крайно недостатъчни и половинчати.