Приятели спасиха пенсионер от крокодил

Новини
17:23 - 16 Януари 2022
2581
Приятели спасиха пенсионер от крокодил

Възрастен мъж бе ранен, след като бе нападнат от крокодил, докато събирал миди на брега на река Силабукан в Малайзия, съобщи Daily Express.

Вечерта 70-годишен мъж се разхождал по брега на реката със съпругата си и петима приятели. Групата събирала миди. Внезапно крокодил нападнал пенсионера, ухапал го по краката и тръгнал да го завлича във водата. Приятели се втурнали на помощ и успели да го измъкнат от влечугото.

„Бързата реакция на приятелите му, които започнаха да бият влечугото по главата и очите, спаси човека. Пенсионерът е получил наранявания на крака, дясната ръка и корема“, каза шефът на районната полиция Рохан Шах Ахмад.

Пострадалият е хоспитализиран. Полицаят призова местните жители да внимават, докато се разхождат по реката, тъй като могат да бъдат нападнати от крокодили.

По-рано беше съобщено, че жител на град Кариба в зимбабвийската провинция Западен Машоналенд е бил хоспитализиран, след като се е преборил с три крокодила. Той се отбранявал с голи ръце и дори убил един от хищниците. Крокодилите нападнали мъжа, когато той търсил червеи за риболов на брега на езерото.