Приятелите на убития Митко от Цалапица пак блокираха пътища в търсене на справедливост

Следващата неделя недоволните ще блокират автомагистрала Тракия в района на Пазарджик

Новини
17:50 - 19 Ноември 2023
2453
Приятелите на убития Митко от Цалапица пак блокираха пътища в търсене на справедливост

Близки и приятели на убития 24-годишен Митко от Цалапица отново спряха движението в района на Орта хан между Пловдив и Пазарджик в знак на протест, предава БНТ.

Те настояват за справедливост, отвод на наблюдаващия прокурор Димитър Костов, както и разследването да бъде поето от Националната следствена служба.

"Утре стават 4 месеца, откакто погребах сина си. Във вторник детето ми трябваше да стане на 25 години. Не знам дали не е заровен жив от Ангел Бизюрев. Защо неговите помагачи - братята близнаци, все още са с обвинение за укривателство, а не за съучастие в убийство?! Защо убиецът още не е заловен?! Днес е Митко, а утре кой?!”, каза майката на убития младеж.

В протеста участват и близки на убити при пътни инциденти деца от цялата страна. В шествието са и роднините на блъснатата и убита от полицай Моника от Братаница и малкия Людмил, прегазен докато дядо му и баба му купували детско камионче в София. Почернените семейства също се оплакаха от тромави съдебни и следствени процедури и липсата на справедливост.

Протестът започна с едноминутно мълчание в знак на почит към всички жертви. Следващата неделя недоволните ще блокират автомагистрала Тракия в района на Пазарджик.