Призиви “Оставка!” , докато Даниела Дариткова “сразява” президента в Народното събрание

Новини
09:28 - 24 Юли 2020
4770
Призиви “Оставка!”, докато Даниела Дариткова “сразява” президента в Народното събрание

Бурно започна днешното заседание на Народното събрание, на което предстои да бъдат гласувани промените в кабинета.

В началото на заседанието шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова произнесе реч, в която осъди последните действие на президента Румен Радев. Президентът подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение, заяви Даниела Дариткова. Тя посочи, че подбудителството към подобни действия на Румен Радев също е престъпление. Държавният глава не насърчавал диалога. Дариткова критикува, че не приел подадената от кабинета ръка, а систематично разделял обществото.

Неколкократно говорещата беше прекъсвана с възгласи “Оставка!” от страна на левицата. Червените депутати неколкократно настояха министър-председателят лично да се яви пред депутатите и да обясни необходимостта от промени в състава на кабинета.

Георги Свиленски излезе и отново поиска премиерът да дойде. Според него днес се предлагала подмяна на кабинета. Борисов отново се изплашил, отново се е скрил, предположи социалистът. Герберите му отговориха с викове "Оставка!". И аз искам оставка, отговори им Свиленски. Той не иска да се използва Томислав Дончев като премиер или пък Дончев да бъде избран за министър-председател.