Признание: Българин ще играе в Спортинг Канзас Сити

Крис Риндов беше избран от клуба в драфта на МЛС

Спорт
15:29 - 28 Декември 2022
2509
Признание: Българин ще играе в Спортинг Канзас Сити

Българин бе избран в драфта на МЛС, професионалната лига на САЩ и Канада. Крис Риндов бе взет под номер 37 от “Спортинг Канзас Сити”. В представянето му специално се отбелязва, че той има американски и български паспорт.

Крис е роден на 10 август 2001 г. в Силвър Спринг, Мериленд.

През последните два сезона е играл всяка една минута от 38-те мача на “Мериленд Терапинс” и завършва колежанската си кариера с 4 гола и 5 асистенции в 58 двубоя.

В последната си година е капитан, като е избран в отбора на звездите на най-добрите 10 колежански тима и е участвал в специална сгледа за МЛС.

През есента Риндов изигра всички 20 мача за отбора си, който завърши без загуба сезона в “Големите десет”. 190-сантиметровият защитник помогна да отбора си да не получи гол в 4 двубоя и вкара голове, включително и този над топфаворита “Мичиган Стейт” с 1:0.

Два пъти бе избиран за защитник №1 на седмицата. В крайна сметка “Мериленд Терапинс” участва за 22-и пореден път във финалния турнир на колежанската асоциация NCAA, където в първия кръг над “Фарлей Дикинсън”.

Преди да поеме към колежа, Риндов има 4 поредни титли на щата Мериленд с отбора на гимназията в Роквил. Той започва в школата OBGC, където има участие в две национални първенства и има спечелена титла на източния регион за 2018 г.

Запалил се по футбола по време на световното през 2006 г., което гледал заедно с баща си Георги.

Иначе голямата му страст е кубчето на Рубик, което подрежда постоянно и подобрява рекорда си.

“Спортинг Канзас Сити” е ребрандираният през 2011 г. отбор на “Канзас Сити Уизърдс”. Тогава се появи модата американските отбори да вземат имената на европейските и на картата дойдоха “Реал Солт Лейк”, “Ди Си Юнайтед” и накрая и “Интер Маями”.

Последният обаче имаше сериозни проблеми с емблемата, която бе копие на тази на гранда от Милано.

Така в МЛС отново ще има български играч, макар и роден в САЩ.

Всъщност Крис е едва вторият, който попада в драфта на лигата след Индиана Василев, който бе младежки национал на американците заедно с Тимъти Уеа. Синът на бившия халф на “Сливен” Денчо Василев обаче предпочете да играе в Европа, но не постигна успех.