Признание: Дуейн Уейд със статуя пред залата на Маями Хийт

Спорт
11:37 - 28 Октомври 2024
524
Признание: Дуейн Уейд със статуя пред залата на Маями Хийт

Дуейн Уейд стана първият играч на Маями Хийт със статуя пред залата на клуба. Бронзовата скулптура беше открита в неделя, около осем месеца след като президентът на отбора Пат Райли обяви планове за това.

Уейд е най-добрият реализатор на Маями в историята, но той и Удонис Хаслем са единствените играчи, които са били и в трите отбора на Хийт, спечелили титлите в шампионата на НБА.

"Това е лудост. Исках го да почувствам. Животът минава толкова бързо и много рядко се случва да почувстваме нещата, защото винаги сме към следващото нещо... Исках да почувствам това, човече. Исках да погледна то."

Празненствата ще продължат и днес, когато Маями ще бъде домакин на Детройт на 21-ата годишнина от дебютния мач на Уейд с тима.

Дуейн Уейд, член на Залата на славата, е един от шестимата бивши играчи на Хийт, чиито номера на екипите са извадени от употреба, заедно с Хаслем, Крис Бош, Тим Хардауей, Шакил О'Нийл и Алонзо Морнинг.

"Като най-великият играч в историята на Маями Хийт, това е неговият ден, това е денят на семейството му", каза Пат Райли.

Статуята е придружена от стена, изброяваща постиженията в кариерата на Уейд, и е поставена пред входната врата на залата на тима. Той сега е съсобственик на Юта Джаз, освен че има много други бизнес интереси.