Признание : Издигат паметник на Наим Сюлейманоглу у нас

Със званието "Почетен гражданин на град Момчилград" ще бъдат удостоени и световният шампион по плуване Петър Стойчев и световния шампион по вдигане на тежести Федаил Гюлер

Новини
11:37 - 23 Юли 2019
2211
Признание: Издигат паметник на Наим Сюлейманоглу у нас

Паметник на роденият в село Птичар и почетен гражданин на Момчилград - Наим Сюлейманоглу, ще бъде открит в рамките на започналата преди ден юбилейна десета международна земляческа среща. Това каза за БТА кметът на родопския град Сунай Хасан.

Тя ще продължи до 27 юли, като се очаква в малкото градче да пристигнат хиляди момчилградчани от различни краища на света, посочи още той. Паметникът на световния и олимпийски шампион по вдигане на тежести ще бъде открит на 25 юли от 19,30 часа.

Сред поканените са най-близките му роднини - майка му и двамата му братя. Стоманобетонният постамент вече е позициониран пред спортния комплекс, носещ името на Наим Сюлейманоглу, както и двуметровата фигура на щангиста, изработена от месинг.

В рамките на земляческата среща "Момчилград винаги в сърцето ми" ще има и тържествено заседание на Общински съвет. На него общинските съветници ще удостоят със званието "Почетен гражданин на град Момчилград" световния шампион по плуване Петър Стойчев и световния шампион по вдигане на тежести Федаил Гюлер.