Признание: Кабаков и помощниците му ще свирят на Олимпийските игри

България ще има съдия на такъв форум за първи път от 1992 година

Спорт
11:06 - 21 Април 2021
1339
Признание: Кабаков и помощниците му ще свирят на Олимпийските игри

Реферът Георги Кабаков и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков са сред избраните съдии за предстоящия мъжки и женски футболен турнир на олимпийските игри в Токио.

Кабаков е един от осемте арбитри от Европа, които ще ръководят двубои на Игрите в Токио това лято. Останалите са Артур Диас (Португалия), Стефани Фрапар (Франция), Орел Гринфийлд (Исландия), Сърджан Йованович (Сърбия), Катерина Монзул (Украйна), Анастасия Постовойтова (Русия) и Естер Стаубли (Швейцария), пише law5-theref.blogspot.com.

Това обаче означава, че e по-вероятно Кабаков да не бъде ангажиран с мачове от европейското първенство, което ще се проведе няколко седмици по-рано. Евро 2020 свършва на 11 юли, а олимпиадата стартира на 23 юли. Заради противоепидемичните мерки най-вероятно всички рефери ще отпътуват за японската столица още по време на еврофиналите.

Така България ще има съдия на олимпиада за първи път от 1992 година насам, когато Любе Спасов беше на Олимпиадата в Барселона, а преди него Тодор Бечиров е бил на Игрите н Мексико през 1968 година.