Призрак на млада жена изскача на шосето в Ямболско

Вече втора година стопаджийката в бяло плаши шофьорите край село Лесово

Новини
12:39 - 12 Юни 2019
7013
Призрак на млада жена изскача на шосето в Ямболско

През последните седмици, десетки шофьори, движещи се по пътя за ямболското село Лесово, твърдят, че ясно са видели духа на млада девойка да изскача на пътя, а ужасяващят и вид ги карал да настръхнат от страх информират от spodeli.eu. Жената била облечена в бяло и изглеждала абсолютно реална. Обикновено се появявала от нищото и според очевидци, била толкова окаяна, че нямало начин човек, да не спре, за да й помогне.

Според местните, мъртвата стопаджийка всеки път прошепвала името на града или селото, за което е тръгнала жертвата. Разибра се, мъжът почти винаги предлагал да я откара, тъй като и двамата са в една посока.

"Дамата седна на задната седалка. Не поиска да се качи при мен. Поглеждах я от време на време. Много привлекателна, но бледа, потънала в скръб" – споделя Павел Велков от Ямбол. "Направих няколко опита да я заговоря, но тя не ми отговори. Около два километра преди Лесово, изведнъж забелязах, че е изчезнала. Шашнах се! Веднага отидох до къщата на мои родини и им разказах за сличилото се. Оказа се, че това се е случвало и с други хора. Разказаха ми, че тази жена наскоро се е споминала и сега се лута като дух по пътищата и често спира непознати шофьори. Най-страшното, обаче е, че в повечето случаи ги напада. Дори е предизвикала няколко тежки катастрофи."

Възрастен мъж от областта е получил инфаркт, когато разбрал, че е возил призрак. Загубил контрола на автомобила и се забил в едно дърво. Не е известно какво иска починалата и защо причаква шофьорите.

Според някои, покойницата е чакала мъжа си да се върне от чужбина, но той така и не дошъл. Тя се поболяла и умряла от скръб и най-вероятно сега си отмъщава. Според специален агент Владимир Лисичков от ФБР, топ експерта ни в областта на свръхестественото, мистичното и конспиративните теории, трябва да се извика свещеник, който да извърши ритуал на пътя и в дома на починалата. Близките й, обаче, отричат призракът й да броди в района и да плаши хората.

Явлението продължава вече втора година, а десетки ясновидци и врачки са били канени в района да разгадаят мистерията, но без успех.