Прочухме се! Дядо расист от България арестуван на „Уембли”

Спорт
07:00 - 12 Септември 2019
6117
Прочухме се! Дядо расист от България арестуван на „Уембли”

Българин на почтената 60-годишна възраст е бил арестуван заради расизъм на митичния стадион „Уембли” в Лондон на европейската квалификация Англия – България (4:0), играна в събота, съобщава „Ивнинг Стандарт”.

Дядото футболен запалянко от България е задържан в последната 90-ата минута на мача, в който Англия попиля националния ни отбор. Тогава стюардите, а и стотици запалянковци, заели места около нашия „герой”, са шокирани от вулгарната му вербална агресия, насочени към тъмнокожата звезда Рахим Стърлинг.

Звездата на Англия Рахим Стърлинг е бил обект на расистки крясъци от страна на 60-годишен българин на стадион "Уембли"

„Стърлиииинг, ти си маймунааааааа!”, крещял на лош английски език побеснелия български фен срещу нападателят на „Манчестър Сити”, който прибира 260 000 британски лири седмична заплата. Охраната на стадион „Уембли” - може би най-популярният стадион в Европа, веднага е задържала дядото -расист от България и го е предала на полицаите, които го отвели в ареста. След няколко часа родният запалянко е бил освободен, без да му бъдат повдигани обвинения за расизъм.

Англия попиля националите ни с 4-0, а български фен шокира с расистки крясъци

За инцидента обаче е информиран дежурния делегат на УЕФА Петер Лундстрьом от Финландия, който е описал това в доклада си до европейската футболна федерация.

Ако Дисциплинарната комисия към УЕФА вземе насериозно случая на расизъм с българския фен, то може да последва жестоко наказание за БФС. В момента България е с две наказания заради провинения на родни запалянковци през последната година, едно от които е за расизъм. Като краен вариант може да се стигне и до ситуация УЕФА да затвори голяма част от стадион „Васил Левски” за домакинството на България с Англия. Мачът се очаква с огромен интерес и със сигурност ще е единствения, който е в състояние да напълни с пр4ивърженици 50-хилядното съоръжение. Уви, не заради България.

Заб: Основната снимка към публикацията е от мача България – Италия (12/10/2012)