Продължава издирването на извършителите на въоръжния грабеж в Шивачево

Новини
15:56 - 28 Май 2024
2550
Продължава издирването на извършителите на въоръжния грабеж в Шивачево

Най-малко четирима са били участниците във въоръжения грабеж на кметството на град Шивачево, издирването им продължава. Районна прокуратура - Сливен образува досъдебно производство по случая.

Откраднати са малко над 1200 лв. от две различни каси - на общината и на "Български пощи".

По време на грабежа двама от извършителите са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Той не е пострадал.

Инцидентът е станал около 03.00 часа тази сутрин, а задействана аларма е издала крадците. Бандата е проникнала в сградата на кметството през прозорец, а след това разбиват една общинска каса и една на „Български пощи“.

"Сумата от около 400 лева е отнета, която е собственост на кметството на Шивачево и около 800 лева собственост на "Български пощи", заяви Венета Добрева, говорител на Районна прокуратура - Сливен.
Стана ясно и как се е стигнало до стрелбата срещу охранителя.

"Когато са видели охранителя, двама от тях са стреляли и са избягали от местопроизшествието. Впоследствие е извършен оглед на местопроизшествието и са открити две гилзи с различен калибър. Като предстои да се назначи експертиза, която да установи дали оръжието е газово или бойно", допълни Венета Добрева, говорител на Районна прокуратура - Сливен.
Четиримата се оттеглят от местопрестъплението с лек автомобил в посока Твърдица и все още са в неизвестност. Кметът на град Шивачево няма обяснение, защо общината е станала цел на престъпната група.

"Не мога да знам мисленето на тези хора. Тяхното мислене не знам, но със сигурност полицейските органи ще направят всичко възможно да бъдат заловени, в това съм убеден", каза Деян Иванов – кмет на град Шивачево.
Хората в Шивачево днес коментираха, че след този въоръжен обир се чувстват несигурни и поискаха бързото залавяне на четиримата.

"Дано да го хванат. Една хубава работа имахме, една придобивка, културна имахме и сега...Ми как да не е – в пощата отидеш, вземеш си пенсията. А пък сега ей го – днес не работи пощата", тревожи се Иванка Петкова, пенсионер от Шивачево.

"Просто неочаквано, защото до сега такива случаи не е имало. Особено пък стрелба", казва Лиляна Германова, пенсионер от Шивачево.
Все още не е ясно дали извършителите са местни хора или гастрольори. Полицията в Сливенска област продължава издирването на престъпната група.