Продължава издирването на тела в токсичното езеро в Мицеро

Серийният убиец, удушил 7 жени след секс, е наполовина българин

Новини
13:20 - 01 Май 2019
3996
Продължава издирването на тела в токсичното езеро в Мицеро

Опитите на специализираните екипи да локализират и извадят останките на жертвите на масовия убиец от червеното езеро в Мицеро продължават, пише електронното издание Cyprus Mail. Все още не е ясно колко близо са екипите до откриването на издирваните тела и изваждането им от отровните води.

Първият куфар с тленни останки, за които заподозреният Никос Метаксас призна пред полицията, беше открит в неделя. В куфара беше открито тяло на напълно облечена жена. Предишните три жертви открити в района бяха съблечени и обвити в чаршафи.

В понеделник в Кипър пристигна петчленен екип от Скотланд Ярд, по покана на кипърската полиция, за да се включи в претърсването на токсичното езеро.

В британския екип са включени патолог, клиничен психолог и трима експерти за разследване на тежки престъпления.

Говорител на полицията в Кипър заяви, че търсенето на тела в токсичното езеро е „изключително трудно и опасно“, но разследването няма да бъде прекратено при никакви обстоятелства.

Никос Метаксас направи признание от 10 страници за убийството на 7 жени. Извергът ги е удушил след секс. Майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър е българка. Тя е от Стара Загора, баща му е кипърец, следвал у нас. Никос се свързвал с жените в сайт за онлайн запознанства.

Три от жертвите си захвърлил в куфари в кървавочервеното езеро Мицеро, близо до столицата Никозия. То е силно токсично, тъй като наблизо има изоставена мина. Именно там властите продължават да издирват човешки останки.

Досега бяха намерени 3 тела на жертвите му, а в неделя четвърто тяло е открито силно разложено в куфар с бетонни тежести. То е извадено от токсичното езеро. Свидетели видели, че в събота заподозреният бил отведен от полицията до езерото. Разследването продължава на място в присъствието на съдебни патолози.

От местопрестъплението: Кървавочервеното езеро Мицеро, близо до столицата Никозия. То е силно токсично, тъй като наблизо има изоставена мина