Продължаваме промяната: Ще има кабинет!

Политика
21:45 - 14 Ноември 2021
5163
Продължаваме промяната: Ще има кабинет!

Коалиция ще има, 121 депутати на промяната ще има. Ще водим разговори с всички парламентарни сили. Когато говорим за промяна, за нулева корупция, това са все общи теми. Доколкото вярвам на нашата парламентарна група и на ДБ, тези първи победи за България са важни и се надявам да стигнем до общи действия. 

Ние сме първи, обяви на брифинг Кирил Петков, съпредседателят на Продължаваме промяната. 

Петков добави, че осъзнава, че България се нуждае от редовно правителство. "Трябват компромиси, но не база неработеща съдебна система или оставаща корупция", уточни той. 

Асен Василев добави, че са склонни да преговарят и с ИТН на Слави Трифонов, но каза, че трябва да се види сборът на парламентарните сили. "Логично е той да защитава позициите си", каза още бившият финансов министър. 

Попитани дали допускат нови парламентарни избори, в случай, че не се стигне до съставяне на кабинет, Петков отсече твърдо: "Не". 

А по повод изпадането на ИБГНИ от състава на Народното събрание и на въпроса дали са готови да поканят Мая Манолова за пост, Василев напомни, че не раздават постове. 

"Готови сме да дадем душа и сърце, за да продължим промяната за България в най-добрата светлина", каза Петков, но не разкри дали е готов да бъде премиер.