Продава ли се Виктория Капитонова?

Млади момичета затъват в кредити заради победителката в първия сезон на „Ергенът“

Нещо за четене
13:02 - 06 Декември 2023
5295
Продава ли се Виктория Капитонова?

Инфлуенсърката Виктория Капитонова пусна за продажба самата себе си. Рускинята предлага приятната си компания за 24 часа на цената от 3000 лв., като в нея се включва вечеря, закуска, спа и нощувка в един от най-скъпите хотели в София. Победителката от първия сезон на „Ергенът“ добре осребрява славата си извън социалните мрежи. Тя предизвика вълна от коментари заради тарифите си и това как се „продава“. Красавицата пусна ценоразпис на компанията си.

За хората с по-скромни възможности Капитонова предлага само брънч срещу 500 лв. Вечерята обаче е доста по-скъпа и удря 1500 лв. Ако искате Виктория Капитонова да ви бъде ментор в продължение на 6 месеца, трябва да платите колосалната сума от 10 000 лв. Капитонова предлага тренировка или спа, а вечерта до полунощ сладки приказки. Тя предлага и постоянно качване на сторита с цел реклама за избрания й пост колаборация, който ще стои в профила й обаче само 7 дни. Инфлуенсърката вече се продаде за 48 часа и не на кого да е, а на цели 14 момичета, които са платили скромната сума от 6000 лева, за да бъдат с нея цял уикенд в топ хотел. „Уикенд“ пресметна, че хитрушата е лапнала 84 000 лева за 2 дни. Пари, които дори и милионерите не изкарват за толкова кратко време. В цената се включва закуска, обяд, вечеря, спа процедури, снимки и показване на момичетата в мрежата на Виктория. Наивници не липсват, споделя самата Капитонова в профила. Тя не крие, че е изключително натоварена и пакетите се харчат доста. Няма обратна връзка от ученичките на красавицата до момента и доколко са усвоили нейния нюх за печалба от социалните мрежи. За голяма част от обществото обаче те си остават скъпоплатени момичета на повикване.

Популярната инфлуенсърка отчита голям финансов успех, а ефектът от вдигналия се шум около нея е очевиден – последователите й в инстаграм се увеличиха с над 4000 души. Финалистката от първи сезон на „Ергенът“ с удоволствие споделя постовете, в които получава похвала за успешния маркетинг. Тя отговаря на мъжете, които са решили, че „пакетите“ предлагат нещо повече от обучение.

„Да внеса малко яснота относно лотове „24 часа“, „вечеря“ и „брънч с мен“: тези лотове са били достъпни САМО за жени и целта им не беше просто да си прекараме известно време заедно, а да направим реклама на момичета, докато сме заедно, и да привлечем внимание към техните профили! Не предлагам нищо за мъже, успокойте се! Просто използвах всички възможни начини да привлека вашето внимание и да вдигна малко шум в медийното пространство. Благодаря на всички за внимание, искрено се позабавлявах!“ – съобщава Капитонова в своя профил, който има вече над 150 000 последователи. Тя загатва, че си е купила скъп подарък след големия успех, но засега не разкрива какъв е той.

За разлика от нейния финансов успех последователките й затъват в борчове. Капитонова предлага курсовете й да се платят на кредит, а наивни млади момичета теглят заеми, за да могат да си платят на рускинята. „Не липсват наивни девойки, които си мислят, че ще забогатеят с курсовете й, че ще станат известни или ще си намерят богат мъж, но това не е толкова лесно. Малко са хитрушите като нея“ – коментират пред репортер на „Уикенд“ потресени от наивността на българките.

Според част от последователите си тя прави гениален маркетинг със своята стратегия, като предизвика вълна или от възмущение, или от възхищение, а за самата нея лоша реклама няма. По това може да се съди и от участието й в първия сезон на „Ергена“, където си спечели повече негативи, отколкото позитиви, въпреки че беше победителка в риалитито. Рускинята ще бъде запомнена като една от най-скандалните участнички в „Ергенът“. Тя спечели първия сезон на риалитито, но веднага след това разкри, че с Виктор не са продължили отношенията си извън него.

Виктория Капитонова е дошла в България едва на 16 години. Завършила гимназия в родната си Русия с година по-рано от връстниците си и сервирала на своите родители, че иска да се премести в Америка. Те не можели да си позволят да финансират подобна авантюра, но вместо да отрежат дъщеря си, ѝ предложили компромисен вариант – да учи бизнес администрация в Американския университет в Благоевград. Дотогава не били стъпвали в България, но избрали страната ни, защото им е далеч по-близка, а и по-евтина от САЩ. Така бъдещата риалити звезда пристигнала у нас в Благоевград.

България толкова много ѝ харесала, че забравила идеите си за живот в Америка. Идеята на Вики била да се пробва на модния подиум у нас и заснела няколко фотосесии, но така и не успява да пробие като модел, но успешно овладява модерната професия на инфлуенсърите. Започва да я практикува, когато завършва университета, мести се от Благоевград в София, но се оказва, че не може да започне никаква работа. За да сключи трудов договор, ѝ трябва специално разрешение, с каквото не разполага. За да се измъкне от трудната ситуация, амбициозната рускиня започва да развива свой канал в You Тube. След това се настанява в социалните мрежи, а след участието ѝ в 4 тв риалитита, едва ли е останал човек в страната ни, който не е чувал за нея.