Проф. Чирков: Коронавирусът може и да е манипулиран!

Новини
19:02 - 04 Юни 2020
9672
Проф. Чирков: Коронавирусът може и да е манипулиран!

Коронавирусът може и да е манипулиран, допусна видният кардиохирург проф. Александър Чирков. В студиото на предаването "Лице в лице" тази вечер по Би Ти Ви той намекна, че пандемията може и да се окаже икономическо оръжие, с което да бъдат завлечени надолу редица световни икономики.

"За пандемията няма една или две, а много гледни точки. 52 милиона умират от грип през 1928 г., а от войната - 21 милиона. Как е възможно в момента толкова институти да не могат да разберат какъв е точно този коронавирус? Един вирус може да се манипулира, всеки вирус иска белтък, това е научно доказано", заяви проф. Чирков

"Представете си една страна, която закъсва, тогава тя може да потърси манипулиране на вируси, за да повлекат след себе си държави с по-добра икономика", допусна той. 

Проф. Чирков в студиото на Би Ти Ви

Проф. Чирков обясни, че го е било страх да пътува по време на пандемията, но работата му го е изисквала. Той разказа, че европейските медии дават страната ни като пример за малък брой заразени от Ковид-19.

"Трябва да се направят нови структури, нови знания трябва да се придобият от българските граждани и медици. Още от първи клас до последния трябва да има часове по здравеопазване. Мисля, че чрез този манипулиран вирус, докато се оправят тези икономики, които са в рецесия - Китай е потънал надолу с главата, Америка започва да потъва също, да не се окаже, че с посредничеството на други страни се е създал такъв вирус", коментира проф. Чирков.

Кардиологът посочи, че пандемията е създала невъобразима паника у хората, която ги е разделила. А възстановяването на общуването и доверието между хората щяло да продължи дълго...