Проф. Евгений Дайнов: В момента българинът протестира срещу феодализма

Новини
20:46 - 12 Октомври 2020
3328
Проф. Евгений Дайнов: В момента българинът протестира срещу феодализма

Такава подкрепа за протести в София от страна на цялата страна аз не съм виждал от 1997 г. Това притиска управляващите и те бавно дават фира. Борисов вече седи и срича, т.е. тези хора са буквално истерясали и те го знаят. 

Това коментира ав ефира на 7/8 тв политологът проф. Евгений Дайнов. 

Първо се пропука основата на ГЕРБ - още пролетта миналата година. Още тогава по малките населени места хората започнаха да се пропукват, хората ме спираха и ми казваха да предам на премиера да спре да ги излага. Така че още тогава започна ерозия на неговата база, посочи той.

След това София и големите градове започнаха да губят доверие в него и сега цялата страна подкрепя протеста, коментира политологът.

Арогантното, наглото демонстриране на сила - българинът трудно понася нагли хора. В момента българинът настоява за ред и законност. Ние сме единствените, които настояват точно за това, коментира Дайнов. 

В "Бойко Борисов 3" стана ясно, че премиерът налага феодално управление. Тази феодална конструкция за него е най-стабилната конструкция, която да го носи. Но не, тя всъщност е най-крехката. Затова и сега хората протестират срещу феодализма, посочи той.