Проф. Габровски: България е в беда, ще предложа кабинет

Време да изляза от личния си комфорт и да се опитам да променя нещата, заяви кандидатът за премиер

Новини
21:52 - 09 Декември 2022
4204
Проф. Габровски: България е в беда, ще предложа кабинет

България е в беда. Проблемите, които се натрупват са много. Всички виждаме, че отиването от избори на избори не дава резултат. И сега сме на път да отидем на нови избори. Това заяви номинираният за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Прецених, че е време да изляза от личния си комфорт и да се опитам да промяна нещата. Аз съм доволен от срещите си с политическите сили, защото се съгласиха на диалог. Това е постижение“, заяви той в отговор на въпрос защо се е съгласил.

„Аз представлявам хора, които виждат, че нещата не са добре и искат да променят това. Със сигурност ще предложа кабинет и се надявам, когато се видят имената и истината воля за промяна, да се прояви разум и да се формира правителство. Всеки един от хората е добър професионалист.

При избора водещото беше пълната свобода, доброто име и професионализма. Да имам пълна свобода на действие беше първоначалното условие, иначе не бях се съгласил“, подчерта проф. Габровски.

По думите му България се намира на кръстопът и дори на ръба на пропаст.

„Ние не усвояваме пари от Плана за възстановяване и устойчивост, не усвояваме евросредства, получихме един шамар от Шенген, на път сме да провалим влизането в еврозоната. Всичко това стои като проблем, който ако сега не се реши, догодина няма да е на дневен ред. Ако отидем на сега на избори, те няма да са само едни. Рискуваме репутацията си пред света. Най-голям шанс за излизане от тази ситуация е с първия мандат, останалото е хазарт“, смята номинираният за премиер неврохирург.

Според проф. Габровски няма невинни в тази ситуация.

„Основната причина да сме в тази ситуация е липсата на диалог. Трябва да прекъснем ескалиращата конфронтация и да се опитаме да свършим нещо заедно. Има неща, около които можем да се обединим. Това са важни неща за всички нас, за децата ни“, обяви той.