Проф. Габровски: Детето, прегазено на плажа, остава в реанимация

Все още не е ясно дали момченцето ще претърпи операции

Новини
19:37 - 06 Август 2024
1710
Проф. Габровски: Детето, прегазено на плажа, остава в реанимация

Тежко, но стабилно остава състоянието на 9-годишното дете, което беше транспортирано до болница „Пирогов”. Това заяви за Нова националният консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски.

Момченцето претърпя тежък инцидент на плажа в Созопол в края на миналата седмица. Първоначално то беше настанено в болница в Бургас. Няколко часа по-късно обаче лекарите, сред които и проф. Габровски, прецениха, че момчето може да бъде преместено в София. В акцията се включи военно-транспортният самолет "Спартан”.

„В следващите може би 3-4-5 дни очакваме да се случат някакви възлови неща. Или респективно – да не се случат, за да знаем как ще протече лечението. Още известно време ще бъде в реанимацията, като още не се знае ще има ли нужда от операции или не. Той има тежък проблем, тъй като има гръдна травма. Бяха мобилизирани всички усилия.

Знаете, че беше осигурен транспорт с правителствения "Спартан", което беше единственото възможно и най-бързо решение в конкретния случай”, заяви  началникът на Клиниката по неврохирургия в "Пирогов"проф. Николай Габровски.