Проф. Георги Михайлов: Линейките обикалят като слепи

Пандемията завари здравната система неподготвена, бе категоричен депутатът от БСП

Новини
18:19 - 10 Февруари 2022
3124
Проф. Георги Михайлов: Линейките обикалят като слепи

Пандемията завари здравната система неподготвена и всички приказки за високата смъртност говорят за това, че здравната система се нуждае от промяна. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ депутатът от БСП проф. Георги Михайлов. Според него е необходимо да се сложи началото на една промяна в управлението и финансирането и грижа за кадрите.

"БСП говори за това пет години, но нямаше чуваемост. Сега най-големите защитници на реформите и промените са именно тези, които ги създадоха", каза още проф. Михайлов. Той допълни, че вече са набелязани серия от мерки.

"В бюджета има пребалансиране. Ще направим опит да не се срути системата. Поставили сме си срокове. Предлагаме да не се лута държавата около ремонтни дейности и обществени поръчки за дограми, а да се съсредоточим в инфраструктурата на спешната помощ. 112 е телефона, който трябва да е подготвен.

Сега една линейка обикаля като сляпа в един град, смята проф. Михайлов. Според него е важно включването на парамедици в спешната помощ. Депутатът е убеден, че болниците няма да останат търговски дружества.

Според него се деформира здравната система, а клиничните пътеки са остаряла форма на финансиране.