Проф. Хубчев нямал никакви болести, след 10 часа операция ритал футбол

Гинекологът е лекуван с всички възможни средства

Новини
20:50 - 17 Октомври 2020
5620
Проф. Хубчев нямал никакви болести, след 10 часа операция ритал футбол

Един от най-уважаваните акушеро-гинеколози у нас загуби битката с коронавируса, след като близо 15 дни негови колеги се бориха за живота му. Проф. д-р Георги Хубчев е определян като феномен в българската медицина. А след смъртта на специалиста, ръководство на болницата е готово да обособи цялото лечебно заведение за лекуване на болни от коронавирус.

Началникът на АГ отделението проф. Георги Хубчев е диагностициран с коронавирус на 2 октомври. Състоянието му се влошило, след което е бил интубиран.

"При него пораженията, категорично, бяха в белия дроб. До последно всички други органи функционираха. Говорим за бъбреци, за черен дроб, които световната преса съобщават, че се засягат. При него не. Пак ви казвам, този човек беше изключително здрав. Той свършваше 10 часа операция и ходеше да играе футбол", каза д-р Христо Якимов, зам.-директор на УМБАЛ "Дева Мария", предаде БНТ.

За лечението на д-р Хубчев са използвани всички познати методи и медикаменти в Европа. 15 специалисти от болницата денонощно са се борили за живота му. От къде се е заразил, не е ясно.