Проф. Илчев за Караянчева: Боже, какви нищожества стоят начело на българската държава! (ВИДЕО)

Актуални новини
14:10 - 03 Март 2021
17078
Проф. Илчев за Караянчева: Боже, какви нищожества стоят начело на българската държава! (ВИДЕО)

Бившият ректор на Софийският университет проф. Иван Илчев спонтанно коментира в ефир включването на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на живо по БНТ.

“Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, каза професорът историк в момент, в който микрофонът му в студиото още не бе изключен от апаратната.

Професорът по история бе гост на празничното студио по БНТ в деня на Националния празник Трети март, в което той коментираше чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети. Водещата на предаването прекъсна думите му, за да включи пряко от връх Шипка речта на Цвета Караянчева.

Проф. Иван Илчев е историк и преподавател в Софийския университет. Бил е ректор на Алма матер за два мандата в периода 2007 – 2015 година. По случай празника той даде и интервю за Lupa.bg.

Чуйте във видеото неподправения коментар към българските управляващи на бившия ректор на СУ “Климент Охридски”! Думите на историка към Цвета Караянчева може да бъдат чути на 18-та минута от записа.