Проф. Иван Илчев пред Lupa.bg: Да, управляват ни нищожества!

Актуални новини
17:17 - 04 Март 2021
21321
Проф. Иван Илчев пред Lupa.bg: Да, управляват ни нищожества!

Ден след обществената буря, която проф. Иван Илчев предизвика с изказването си "Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, казани в национален ефир, смелият историк не се отказва от думите си и не съжалява за тях.

Бившият ректор на Софийския университет бе гост на празничното студио по БНТ в деня на Националния празник Трети март, в което той коментираше чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети. Водещата на предаването прекъсна думите му, за да включи пряко от връх Шипка речта на парламентарния шеф Цвета Караянчева. Тогава докато течаха кадрите от историческия връх зад кадър се чуха откровените думи на проф. Илчев по адрес на управляващите.

"Не искам да влизам в мръсни политикански игри. Казах си мнението в личен аспект на събеседника до мен – режисьора Виктор Божинов. Това дали микрофонът е бил включен или не, не е моя работа. Това е дело на техническите служби", заяви днес пред Lupa.bg проф. Иван Илчев.

На въпрос дали би ли се извинил на Цвета Караянчева заради думите по неин адрес историкът каза: "Аз говорих в множествено число за политически елит."

"Не бих искал да коментирам повече, защото ще ме обвинят, че трупам някакъв политически капитал, а не това ми е целта", каза пред Lupa.bg проф. Иван Илчев 

Както вече Lupa.bg съобщи хиляди българи скочиха в подкрепа на бившия ректор на Софийския университет след техническата „грешка” на БНТ, която произведе скандала на седмицата.