Проф. Неделчев: Разпадането на СДС е моя голяма травма

Нямаме стабилни партии и това е много печално, отсъди литераторът-демократ

Новини
21:30 - 15 Юли 2022
4299
Проф. Неделчев: Разпадането на СДС е моя голяма травма

Жанровете в политиката са много, политиката превключва в различни жанрови форми. Няма да обиждам с твърдения, че днес политиката е фарс, трагикомедия, защото различните участници символизират различни нагласи. Това заяви проф. Михаил Неделчев пред БНТ.  

Не ми липсва политиката, ве пак се чувствам участник в нея, уточни литераторът. Преди години инициирахме Граждански съвет на Реформаторския блок, след това като отпаднаха тия връзки, се оттеглихме като гражданска организация и тя продължава да функционира и сега,  а аз съм председател на Света на старейшините, обясни проф. Неделчев. 

Най-недовършената работа си остана е стабилизирането на партиите. Те непрекъснато се разпадат, стремят се да правят блокове. Нямаме стабилни партии и това е много печално.

Разпадането на СДС е моя голяма травма, защото съм привърженик на тази пъстрота, която имаше в този съюз. Имаше компромисни фигури и лица, но пъстротата беше важна и интересна, върна се назад интелектуалецът.

Защото тя обхващаше цялата потенция на демократичната общност. След разпадане на СДС е непрекъснато създаване на някакви дребни структури, които се опитват да присвояват тази демократична общност.