Проф. Николай Габровски: Семейството ми ме подкрепи

За мен няма червени линии, имам пълната свобода, заяви кандидатът за министър-председател

Новини
20:16 - 12 Декември 2022
4492
Проф. Николай Габровски: Семейството ми ме подкрепи

За мен няма червени линии, имам пълната свобода. Изцяло независимо и по съвест е създаден този кабинет. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” кандидатът за премиер на коалицията ГЕРБ–СДС професор Николай Габровски.

„Основната дума е диалог. Конфронтацията, която имаме в момента е толкова деструктивна, че тя не позволява да се случи каквото и да било. От думата диалог, преминаваме автоматично към думата експерт по съвсем естествен начин. Защото експертите поне са неоспорими. Когато някой е експерт в дадена област, когато той гледа работата си – той е ценен именно с това”, коментира Габровски избора си на министри в проектокабинета.

"Семейството ми ме подкрепи както обикновено го е правило. Едва ли някой от нас обаче е знаел  с какво се захваща.

Само тази първа седмица показа, че е доста по-неприятно и натоварващо, отколкото човек би могъл да очаква, особено когато влиза в нещо такова с най-открито сърце и добри помисли. не мога да кажа че съжалявам. Рано е да се правят констатации. Но със сигурност не съжалявам че опитах. усещах, че това е мой граждански дълг", подчерта той.  

По думите му, много хора коментират и се оплаква, дават съвети, но когато трябва да се предприемат някакви действия, които са с потенциални щети в личен или в друг план – всеки се отдръпва.

„Някой трябва да свърши определен тип работа, дори това да е неприятно. неслучайно, ако стане някакъв инцидент – някои хора отиват да помагат. Други – стоят отстрани, страхувайки се да не стане нещо неприятно. Не съм от втория тип”.