Проф. Петко Салчев става шеф на Здравната каса

Парламентът ще гласува номинацията му в петък

Новини
19:15 - 10 Март 2020
2668
Проф. Петко Салчев става шеф на Здравната каса

Народното събрание ще гласува номинацията на проф. Петко Салчев за управител на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ в петък. Това предвижда първа точка от дневния ред за работа на депутатите в последния пленарен ден за тази седмица.

Утре депутатите ще обсъдят проект на Годишна работна програма на парламента по въпросите на Европейския съюз и ще гласуват персонални промени в състава на някои от постоянните комисии в НС.

В програмата за първия пленарен ден са и първото четене на промени в Закона за Държавна агенция "Разузнаване". На второ гласуване ще бъдат гледани промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

В четвъртък на второ гласуване ще бъдат разисквани промени в Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права. Второто гласуване на измененията в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия е точка трета в дневния ред за четвъртък.

Точка втора от проектопрограмата за този ден е първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

В програмата за редовния петъчен парламентарен контрол са предвидени разисквания по питане на народните представители от левицата към заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова относно политиката на българското правителство за гарантиране на трудовите права на българските работници.