Проф. Радулов: ГЕРБ под маската на ПП-ДБ си връща на президента за вдигнатия юмрук

Следващите избори май ще настъпят по-рано, отколкото си мислехме, казва бившият депутат от ИТН

Новини
17:14 - 16 Юни 2023
3448
Проф. Радулов: ГЕРБ под маската на ПП-ДБ си връща на президента за вдигнатия юмрук

"Има опит на ГЕРБ, под маската на ПП-ДБ, да си върне на президента за вдигнатия юмрук през 2020 г. и да си върне и на протестиращите тогава. ... Не съм сигурен, че ПП-ДБ изваждат кандидатури от нафталина, очевидно следват указанията на някой, който го прави".

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, бивш депутат от ИТН, който е част от учредителите на партията на депутата Радостин Василев, бивш народен представител от ИТН и от ПП-ДБ.

Коментарът му беше във връзка с решението бившият заместник-директор на СДВР Антон Златанов (по време на големите летни протести през 2020 г.) да бъде назначен за временно изпълняващ длъжностна директор на "Гранична полиция". До момента Златанов беше заместник-началник на Четвърто РПУ.

Според Радулов Златанов е "един от хората, които бяха отговорни за насилието над младежи под колоните на Министерския съвет" по време на протестите през 2020 г.:

"Неговото поставяне на тази длъжност е нещо като знак за това, което ще последва".

"Стана ясно каква ще е насоката на промените в МВР. Един от виновниците за насилието над протестиращите през 2020 г. е издигнат като директор на Граничната полиция. С това маските падат.

Уж протестиралите ПП и ДБ, издигат на изключително отговорна и чувствителна длъжност човека виновен за пребитите деца под колоните на МС и опитите за потушаване на протеста.

Явно ще се наложи на следващите избори, които май ще настъпят по-рано отколкото си мислехме, коалицията ГЕРБ-ПП/ДБ да участва и в предизборна коалиция. Мисля, че това е уникално решение, нямащо аналог в световната политика - управляващите да издигат ръководители, участвали в насилие над собствените им избиратели...", посочи Радулов.