ПРОГНОЗА: Без концерти и масови прояви поне до есента на 2021 г.

Повечето от големите фестивали отмениха тазгодишните си издания

Новини
13:21 - 13 Април 2020
3558
ПРОГНОЗА: Без концерти и масови прояви поне до есента на 2021 г.

Концертите и музикалните фестивали ще са последната част от нормалния живот преди коронавируса, която ще си възвърнем, съобщава британското издание "Ню мюзикъл експрес", цитиано от "Сега".

В скорошна онлайн кръгла маса, организирана от "Ню Йорк таймс", медицински специалисти разсъждават, че това едва ли ще бъде възможно до лятото на 2021 година.

Професорът по биоетика и здравен мениджмънт Зеке Емануел заяви, че организаторите на събития, които ги преместват за по-късна дата през настоящата година, са твърде големи оптимисти.  

"Говоря за големи събирания на хора - конференции, концерти, спортни събития. Когато казват, че ще ги пренасрочат например за октомври 2020-а, аз нямам никаква представа как те смятат това за реалистична възможност. Мисля, че тези неща ще се завърнат последни", коментира Емануел. 

"Реалистичната прогноза е, че това ще стане най-рано през есента на 2021 г."

Повечето от големите фестивали за 2020 г., след които "Гластънбъри", отмениха тазгодишните си издания напълно. Американският "Коачела" обаче е пренасрочен от април за октомври. 

"Рестартирането на икономиката трябва да бъде проведено на етапи, и трябва да започне с по-голяма физическа дистанция на работното място. Някои видове строителство, производство или работа в офис, където може да се спазва метър и половина отстояние един от друг, е разумно да започнат първи", заключават още участниците във видеоконференцията.