Прогноза: Видеоигра предрече титла за Далас в НБА

Портланд Трейлблейзърс ще е най-слаб

Спорт
17:52 - 10 Септември 2024
608
Прогноза: Видеоигра предрече титла за Далас в НБА

Yahoo Sports направи първа симулация на сезона в НБА чрез наскоро пусната видео игра NBA 2K25. Тя е извършена с ограничаване на трансферите между отборите, както и контрол върху произволно избран отбор в играта – Лос Анджелис Клипърс.

Ето би трябвало да се случи през идните месеци в лигата, според симулацията:

Далас Маверикс - над всички

Само няколко месеца, след като загуби от Бостън Селтикс във финала на НБА, Далас Маверикс ще постигне впечатляващите 63 победи и 19 загуби в редовния сезон.

Тимът успя да привлече Клей Томпсън от Голдън Стейт, който заедно с Лука Дончич и Кайри Ървинг ще го изведат на челна позиция в лигата.

Леброн и Брони Джеймс

Според симулацията, Брони Джеймс няма да изиграе и една минута в редовния сезон за Лейкърс, което е малко вероятно да се случи.

Леброн Джеймс от своя страна ще изиграе всичките 82 срещи, въпреки че през декември ще навърши 40 години.

Краля ще завърши сезона с 21.9 точки, 6.9 борби и 7 асистенции за малко под 30 минути средна на паркета.

Лейкърс ще приключат кампанията с 42-40, което ще е достатъчно само за осмото място на Запад и участие в плей-ин турнира.

Най-слаб отбор

Портланд Трейлблейзърс ще завърши сезона с 24 победи и 58 загуби, което всъщност е по-добре от година по-рано, когато бяха реализирани само 21 победи.

Това ще е четвъртата година, в която Портланд ще е с отрицателен брой победи/загуби, което е най-дългата серия от 1970-71 до 1975-76 година.

In-Season Tournament

Чикаго Булс изненадващо ще спечели второто издание на турнира, след като побеждава Финикс Сънс на финала. Това се случва, след като Зак Лавийн отбелязва 33 точки за разгромната победа 122:93.

Стари лица в нови отбори

Пол Джордж, присъединил се към Филаделфия, ще завърши кампанията с 22.7 точки, 5.2 борби и 4.3 асистенции, което е почти идентично с последната му година в Клипърс.

Клей Томпсън от своя страна ще участва във всичките 82 срещи на Далас, но ще завърши сезона с 15.7 точки на мач, което ще е най-слабото му постижение от новобранската му година в лигата.

По-скромна резултатност от година по-рано ще отчетат също и Дежонте Мъри (Ню Орлиънс Пеликанс), Микал Бриджис (Ню Йорк), ДеМар Дероузън (Сакраменто).

Виктор Уембаняма

Френската звезда на Сан Антонио Спърс ще направи отличен сезон и ще бъде избран да участва в Мача на звездите. Освен това, той ще приключи кампанията с 3.2 чадъра и 13.2 борби на мач, което ще му помогне да бъде коронясан и като „Най-добър защитник в лигата“.

Спърс ще завършат сезона с 41 победи и също толкова загуби.

Най-добър новобранец

Раб Дилингам от Минесота, който беше избран под номер 8 в драфта, ще отбележи 10.2 точки на мач, с което ще спечели званието „Най-добър новобранец“.

Най-голяма изненада

Бостън Селтикс ще са най-голямата изненада на сезона, тъй като ще завършат с 40 победи и 42 загуби. Това ще е достатъчно за деветото място на Изток и участие в плей-ин надпреварата, което е малко вероятно да се случи.

MVP

Гардът на Далас Лука Дончич ще завърши сезона с 30.8 точки, 11.1 борби и 9.8 асистенции, което ще му помогне да спечели надпреварата за Най-полезен играч. Той ще стреля 50% от игра, 84% от линията за наказателни удари и 42% от далечно разстояние.

Шампионът

На финала ще се изправят Далас и Ню Йорк, като Маверикс ще са пълни господари и ще спечелят с 4:0. Дончич ще завърши финалната серия с 34.5 точки, 13.2 борби и 11.5 асистенции средно на мач.