Прогнозират огромен трафик следващите 3 дни заради края на Байрама

Прибирането на турските граждани към Западна Европа ще задръсти пътищата до неделя

Новини
15:13 - 14 Август 2019
2607
Прогнозират огромен трафик следващите 3 дни заради края на Байрама

Следващите 3 дни прогнозираме огромен трафик заради края на Байрама и прибирането на турските граждани към Западна Европа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров за катастрофите от началото на година и как да внимаваме на пътя. 

“В рамките на 2 до 3 денонощия ще минат може би 50-60 хил. автомобила извънредно от ГКПП „Капитан Андреево“ към ГКПП „Калотина“, което ще създаде допълнителна опасност за трафика”, добави той. Тодоров коментира, че засиленото полицейско присъствие може да се използва като мярка за намаляване на пътнотранспортните инциденти.

„Това, което ние предлагаме от много време и което трябва да се случи, е турските и транзитно преминаващите чужди автомобили, когато направят нарушение на скоростта, тази глоба за нарушението да бъде платена на изхода на граничния пункт на България“, каза още той и добави, че сега фишовете се изпращат до съответните държави и така България губи милиони от подобни глоби.

„Процедурата е дълга и неработеща. Колко по-лесно би било, ако на едно заснето нарушение на излизане на границата му се предостави фиша и той трябва да го плати на момента“, коментира Владимир Тодоров.