Прогонената санитарка спала 2 нощи в хирургията в Бургас

Новини
09:02 - 17 Ноември 2020
3398
Прогонената санитарка спала 2 нощи в хирургията в Бургас

Санитарката от Равнец Йорданка Желязкова, която беше изгонена от съселяните си за това, че работи в COVID отделението на бургаската болница, е спала 2 поредни вечери в хирургията на лечебното заведение.

В първата вечер след като е изпъдена от селото дори пренощува под мост в морската градина. Това обясни тя в ефира на Би Ти Ви. Тя вече има подсигурено общинско жилище от кмета на Бургас за целия период, в който работи в отделението.

"Близките ми се обадиха по телефона. "Майко, съседите ни странят от нас по причина, че работиш в ковид отделение." Аз на никого не бях казвала, че работя сега там", обясни Йорданка, която за последната седмица се е върнала само една вечер до селото си. Щом не пожелали да остане там обаче извървяла пеша пътя обратно до Бургас. "Хванала съм се на това хоро. Трябва до края да го играя. Като медицински служители трябва да помагаме с каквото можем", каза санитарката.

За случая до медията сигнализира главната старшата сестра на хирургията Илиана Баръмова. "Щом чух това от моите колеги, че се е наложило да спи на плажа под мост, те бяха разплакани. Почувствах се много гневна, че населението игнорира нас, от които се очаква да помагаме", разказа старшата сестра.

·