Програмата на Бундеслигата ясна на 17 юни, новият сезон ще започне без правила за COVID-19

Планираното начало на шампионата в Германия е 5 август

Спорт
12:31 - 10 Юни 2022
2161
Програмата на Бундеслигата ясна на 17 юни, новият сезон ще започне без правила за COVID-19

Програмата за следващия сезон в Бундеслига ще бъде обявена на 17 юни, обявиха от Германската футболна лига. Провеждането на Световното първенство в Катар между 21 ноември и 18 декември означава, че сезонът ще има по-дълга пауза.

Планираното начало на шампионата в Германия е 5 август. Тази година титлата спечели Байерн Мюнхен, който през следващия сезон ще преследва 11-и пореден шампионски трофей.

Първа Бундеслига и Втора Бундеслига ще започнат следващия сезон без правила за дистанция и хигиена за първи път от началото на пандемията на коронавирус.

Специалната работна група, която помагаше на клубовете да провеждат мачове по време на пандемията, беше заменена от постоянна работна група "Медицината в професионалния футбол".

Новата формация ще поеме задълженията на оперативната група и ще допълва медицинската комисия на Германската футболна федерация. Тя ще продължи да следи развитието на пандемията и потенциално въздействие върху мачовете, казаха от DFL.

Но също така ще разгледа различни здравни и медицински теми около футбола под ръководството на Тим Майер, който оглавява работната група и е лекар на германския национален отбор.