Програмата: Вечното дерби в IX кръг, ако Левски оцелее дотогава

ЦСКА приема Лудогорец още в началото, по-малко от месец, след като двата тима ще са спорили и за Суперкупата

Спорт
11:55 - 22 Юни 2021
1944
Програмата: Вечното дерби в IX кръг, ако Левски оцелее дотогава

С много интересни сблъсъци ще стартира новото първенство в елита на България. Това отреди тегленият днес жребий. В повторение на началото от миналия сезон, ЦСКА 1948 и ЦСКА отново ще се изправят един срещу друг в първия кръг.

Локомотив Пд ще приеме шампиона Лудогорец, а най-сторото столично дерби ще ни предостави сблъсъка между Левски и Славия на "Герена".

Още в третия кръг ЦСКА приема Лудогорец на "Българска армия". Двата тима ще се изправят един срещу друг по-малко от месец, след като се изправили вече и във финала за Суперкупата на страната, който е на 17 юли в София.

Ако има дълго лято, както предните години, то феновете на ЦСКА имат още един повод да се радват - пътуване до Варна за гостуването на Черно море в 6-ия кръг, който би трябвало да е към края на септември. Седмица по-късно Локо Пд приема на "Лаута" Левски, а армейците са домакини на Славия.

Първата Битка за Пловдив ще е в 9-ия кръг, като Локомотив ще е домакин на Ботев. В същия кръг, ако Левски оцелее финансово дотогава, то ще има и Вечно дерби, в което червените са домакини. Също в този девети кръг ще има още един сблъсък с много исторически заряд - завърналият се в елита Локомотив Сф посреща Славия.

Програмата на сините в този период никак няма да е лека, защото още в следващия кръг приемат Лудогорец в София.

Последният кръг по програма, 13-ти, изправя един срещу друг ЦСКА и Локо Пд и Черно море - Левски, който ще е във Варна.