Прокуратурата отново настоява за арест на майката на обезобразеното 5-годишно дете

Новини
21:08 - 16 Януари 2024
2664
Прокуратурата отново настоява за арест на майката на обезобразеното 5-годишно дете

Районната прокуратура в Пловдив е внесла протест срещу определението на съда, с което майката на малтретираното 5-годишно дете беше освободена с най-леката мярка за неотклонение "подписка", съобщиха от държавното обвинение.

Стела Алексиева беше задържана, но излезе от ареста, след като Районният съд прецени, че няма достатъчно доказателства да се направи обосновано предположение, че е виновна за средната телесна повреда, нанесена на сина ѝ Адриан.

На 12 януари прокуратурата повдигна обвинение на Алексиева и приятеля ѝ Петър Чернев. Двамата бяха привлечени към отговорност за нараняването на малолетното дете, довело до обезобразяване на главата му. Деянието е извършено с особена жестокост. Срещу Чернев са повдигнати още две обвинения - за лека телесна повреда и принуда.

Адвокатите на Чернев и Алексиева отрекоха двамата да са виновни. Единият от защитниците на мъжа Йордан Давчев определи обвинението като напомпано, информира "24 часа". Въпреки това след 3-часово заседание Петър Чернев беше оставен зад решетките. Съдия Иван Калибацев посочи, че майката на детето му е причинила други травми, но няма доказателства да е съпричастна към средната телесна повреда.

Вчера 5-годишният Адриан беше опериран успешно. От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че му е присадена кожа и се възстановява добре. Бащата на момчето Венислав Алексиев се прибра от Германия по спешност, за да се грижи за него.