Прокуратурата разследва мач на "Левски" за черно тото

Новини
11:17 - 08 Юни 2022
2413
Прокуратурата разследва мач на "Левски" за черно тото

Прокуратурата проверява няколко мача от българския футбол заради съмнителни залози и черно тото. Сигналите за тях са подадени от БФС след доклади на УЕФА. Един от проверяваните мачове е Струмска слава - Лудогорец II от Втора лига. Министърът на спорта Радостин Василев разкри преди дни, че сред проверяваните има мач и от efbet Лига, съобщи dsport.

Проверява се и двубоят от турнира за Купата на България Левски - Септември (Симитли), завършил с победа за "сините" със 7:0, игран през октомври 2021 г. Друг мач в полезрението на разследващите органи е от Втора лига - Добруджа - Септември (Симитли), игран на 4 май и завършил с победа на домакините с 3:0. В доклада се твърди, че "се излагат данни за неправомерно повлияни развитие и резултат от футболната среща Добруджа - Септември Симитли с оглед получаване на корупционни печалби от залагания. Изложени са твърдения, че залагащите са разполагали с предварителна информация за загуба на мача от Септември Симитли с най-малко четири гола."

Това обаче не са единствените мачове, за които има подадени сигнали от УЕФА през БФС до прокуратурата.

Септември Симитли изпадна от Втора лига този сезон. 

Според информация на dsport съдиите в професионалния футбол също са били предупредени да внимават, тъй като в сигналите има намесени и рефери, дори се говори и за подслушване на телефони.

Все още няма яснота как ще завършат проверките и дали разследващите органи ще намерят нещо нередно в мачовете, които попадат във фокуса на доклада на УЕФА.