Прокуратурата разследва престъпление по служба за джипа на Горанов

Новини
12:19 - 21 Март 2022
3680
Прокуратурата разследва престъпление по служба за джипа на Горанов

По случая с издирвания джип, с който бившият финансов министър Владислав Горанов се опита да премине границата към Сърбия в края на м.г., е образувано разследване за престъпление по служба.

Това каза пред "Сега" говорителката на Софийската градска прокуратура и зам.-градски прокурор Десислава Петрова. Тя поясни, че делото е стартирало на 6 януари и за това, че "за времето от 6 март 2020 г. до 20 декември 2021 г. в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си задължения или е превишило властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това са настъпили немаловажни вредни последици".

От отговорът на прокуратурата не става ясно дали разследването е срещу служител на МВР.

В отговорите на прокуратурата се казва още, че "от наблюдаващия прокурор незабавно са предприети действия в рамките на неговата компетентност. Дадени са указания по хода на разследването и за събиране и проверка на доказателства, които следва да бъдат изпълнени от Главна дирекция "Национална полиция". Прокурор Петрова обясни и че в момента се разследва активно, тъй че ако се съберат доказателства за вината на определено длъжностно лице, те ще бъдат преценени с оглед привличането му като обвиняем.