Прокуратурата след смъртта на граничаря: Извършени са два огледа на мястото

Новини
16:25 - 08 Ноември 2022
1861
Прокуратурата след смъртта на граничаря: Извършени са два огледа на мястото

Два огледа са извършени на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Подготвя се молба за правна помощ до турските съдебни и правоохранителни власти за провеждане на неотложни действия на турска територия, които да доведат до издирване на автора на престъплението.

Това съобщиха току-що от окръжната прокуратура в Ямбол по повод убийството на граничния полицай Петър Бъчваров на българо-турската граница снощи.

 
Окръжна прокуратура  Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за умишлено причиняване на смъртта на Бъчваров. То е възложено на екип от следователи на Окръжна следствен отдел.

Престъплението е извършено  на 07.11.2022 г. в землището на село Голям Дервент на границата между България и Турция. То е квалифицирано по чл.116 ал.2 от НК - за убийство на полицейски служител, изпълнявал служебните си задължения по охрана на границата.

Установено е, че причина за настъпилата смърт е изстрел от огнестрелно оръжие, възпроизведен от територията на Република Турция, припомнят от прокуратурата.