Прокуратурата в Ловеч: Убиецът на Ферарио Спасов остава на свобода

Квалификацията на обвинението на Начо може да бъде променена, допусна Валентин Вълков

15:41 - 14 Ноември 2023
4490
Прокуратурата в Ловеч: Убиецът на Ферарио Спасов остава на свобода

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е запознат добре с работата на Районната прокуратура в Ловеч. Това обявиха на брифинг от Районната прокуратура в Ловеч по повод възлагането на разследването за смъртта на Ферарио Спасов на тях.

Начо Панталеев

Ръководителят на прокуратурата в Ловеч Валентин Вълков заяви, че областта е в челните места по пътни инциденти и има висок процент на завършили с осъдителни присъди дела, в максимално кратък срок.

"Така, както е привлечено лицето като обвиняемо, наказанието, което е предвидено, е от 3 до 8 години", заяви Вълков. Прокурорът уточни, че към настоящия момент няма как да бъде изменена мярката на задържания.

Извършени са огледи, разпитани са свидетели, в момента се установяват лица, преки очевидци на местопрестъплението. В рамките на 2 месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще се изчака експертизата. На базата на нея ще се прецени какво обвинение да има спрямо извършителя. Вълков не изключва да бъде променена квалификацията на обвинението, при изясняване на всички обстоятелства.