Прокуратурата в Скопие изяснява случая с ранения българин

Новини
12:03 - 28 Юли 2023
1370
Прокуратурата в Скопие изяснява случая с ранения българин

Прокуратурата в Скопие е известена за инцидента с ранения български футболен фен и е издала съответните наредби и насоки за идентификация на хората, които са участвали в сблъсъка преди мача между ПФК „Левски“ София и ФК „Шкупи“, пише в съобщение на прокуратурата.

„С цел потвърждаване на самоличността на гражданите, които са участвали в сблъсъка и които, според първоначалната информация, не са били част от базата местни фенове, както и за пълното изясняване на инцидента, са събрани улики, които ще бъдат предмет на експертиза. Осигурени са и видео записи от близките обекти и от камерите на системата „Сигурен град“, пише още в съобщението. 

Български футболни фенове бяха нападнати на 27 юли вечерта в квартал Чаир в Скопие минути преди началото на двубоя в столицата на Северна Македония. Болница „Св. Наум Охридски“ потвърди, че е приела 29-годишен българин, ранен с нож в корема. Той е опериран. Няма опасност за живота му. 
 
Заради размирици преди и по време на двубоя са арестувани от полицията в Скопие 21 футболни фенове, като 19 от тях са фенове на „Левски“ София, а двама – на ФК „Шкупи“, съобщи портал „Центар“.