Прокурорът на бияча Васил Михайлов се оплака: Пише сигнали срещу мен, вече са колкото книга на Достоевски

Рекордьор съм по извършени проверки, заяви Георги Иванов

12:45 - 14 Ноември 2023 (обновена)
3387
Прокурорът на бияча Васил Михайлов се оплака: Пише сигнали срещу мен, вече са колкото книга на Достоевски

Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов Васил зарива институциите със сигнали срещу наблюдаващия прокурор по делата му Георги Иванов. Това стана ясно на делото в Софийския районен съд, където днес се прави пореден опит да се разпитват свидетели. 

"Сигналите срещу мен са колкото книга на Достоевски," обяви Георги Иванов в залата, включително имало такива, че му липсва мъжество и че е некомпетентен. А майката на Васил, Биляна Михайлова, подала миналата година сигнал за престъпление срещу правосъдието.

"Вероятно съм рекордьор по извършени проверки срещу действащ магистрат", каза още Георги Иванов в съдебната зала. Повод да се заговори за сигналите стана, че Васил Михайлов и неговите адвокати Любомир Таков и Ивелин Велинов поискаха отвод на прокурора. Според тях той не бил безпристрастен и бил наблюдаващ прокурор по всичките дела на Васил Михайлов.

Адвокатите на Васил изпратили и писмо до главния прокурор по повод на прокурора Георги Иванов.

"Видимо е, че Георги Иванов има негативно отношение към Васил Михайлов, а на него му се дължи справедлив процес. Нетърпимостта е на базата на лична основа", обясни адвокат Любомир Таков.

Заради многото сигнали Георги Иванов сам е поискал Инспектората на ВСС да му направи проверка дали делата му са разпределяни на случаен принцип. Тя е завършила в негова полза.

Съдът остави Георги Иванов като наблюдаващ прокурор.