Прокурори излизат на протест в подкрепа на Гешев, шефовете на службите на среща в МС

Демонстрациите ще се състоят пред съдебните палати в цялата страна

Новини
07:52 - 02 Май 2023
2159
Прокурори излизат на протест в подкрепа на Гешев, шефовете на службите на среща в МС

Днес в 11 часа прокурори, следователи и съдебни служители излизат на протест пред съдебните палати в цялата страна заради опита за покушение срещу главния прокурор.

В изявление говорителят на държавното обвинение Сийка Милева заяви, че Иван Гешев не е давал и няма да дава официално изявления. Коментари по темата могат да направят, но само след разрешение, единствено говорителят на главния обвинител и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Заради инцидента с кортежа на главния прокурор, премиерът събира службите в Министерския съвет. Часът на срещата все още не е обявен. Знае се обаче, че ще присъстват представители на всички звена, които участват в специалния щаб, сформиран минути след случилото се. А именно ръководствата на МВР, ГДБОП, ГДНП, НСО, ДАНС, жандармерията и прокуратурата.

Те ще докладват на премиера обобщена и актуална информация за свършеното до момента, както и план за действията им от тук нататък.

На срещата ще присъства и вицепремиерът и министър на вътрешните работи - Иван Демерджиев, който е в постоянен контакт с всички служби и ръководи операцията по мащабното разследване.