Пролетна жега днес, иде захлаждане

Максималните температури в петък ще са между 16 и 21 градуса

Новини
07:57 - 05 Март 2021
2428
Пролетна жега днес, иде захлаждане

Мартенските колебания продължават. Денят започва със слънце, облаците обаче ще се увеличават през по-късните часове. 

Максималните температури остават високи - между 16 и 21 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е особо 10, а на 2000 метра - около 2 градуса. 

Слънце ще грее и край морето, ще духа слаб югозападен вятър. На брега термометрите ще се качат до 18 градуса, а сред вълните от 1-2 бала - до 9 градуса. 

През нощта срещу събота вятърът ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса. В събота ще е предимно облачно, на отделни места, главно в Източна България, ще има и слаби валежи от дъжд, в планините, над 1200 м - от сняг. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните райони.

 

В петък ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, първоначално средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в Югоизточна България от югозапад. Все още топло с максимални температури между 16° и 21°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места с краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.