Променливо представяне на англичаните в Европа

Уулвс разби Еспаньол, Арсенал слаб в Пирея, Юнайтед пак трагичен

Спорт
12:45 - 21 Февруари 2020
1875
Променливо представяне на англичаните в Европа

Английският Уулвърхемптън разби в първия си мач испанския Еспаньол, надвивайки го с 4:0 в първи 1/16-финал от Лига Европа на „Молиню”.

Диого Жота откри резултата за „вълците” четвърт час след старта на мача, а Рубен Невеш удвои актива им в 52-ата. Отново Жота покачи актива, този път в 67-ата, за да може той в 81-ата да оформи своя хеттрик и да категоризира успеха за отбора на Нуно Ешпирито Санто.

Това е втори хеттрик за Жота през тази кампания в Лига Европа, след като в груповата фаза под неговия "обстрел" падна и турският Бешикташ.

Друг представител на Острова - Манчестър Юнайтед, записа нова колеблива изява през този сезон - 1:1 при гостуването на водача в белгийското първенство Брюж.

Еманюел Денис изведе домакините напред след груба грешка на отбраната на Червените дяволи и вратаря им Ромеро, а Антони Марсиал все пак успя да осигури добрия турнирен резултат за момчетата на Оле Гунар Солскяер през първата част.

През второто полувреме темпото драстично спадна, като единствено Еманюел Денис се отчете с нови два не лоши шанса, но до ново попадение не се стигна, за да може всичко да остава за решаване на „Олд Трафорд“.

Арсенал постигна много трудна победа с 1:0 в първа среща между двата тима от 1/16-финалите във Лига Европа. И двата тима така и не успяха да произведат кой знае колко интересни ситуации, за да стигнат до желаното попадение, но все пак с попадение на Александър Лаказет в 81-та минута момчетата на Микела Артета се поздравиха с успеха.