Промяната и ДБ не се разбраха, остават без кандидат - кмет в Бургас

Политика
08:51 - 27 Септември 2023
2137
Промяната и ДБ не се разбраха, остават без кандидат-кмет в Бургас

Без кандидат за кмет в Бургас останаха ПП Продължаваме промяната и Демократична България, след като не се разбраха за обща номинация.

Спряганият за кандидат на Промяната Константин Бачийски се регистрира като кандидат-кмет, но от партията, чийто лидер е - Средна европейска класа.  Бачийски  подаде и документи за листата за общински съветници на СЕК - партията, станала мандатоносител на Продължаваме промяната.

Човекът на Демократична България Димитър Найденов пък бе регистриран като независим кандидат за кметската надпревара.

Никой от двамата претенденти не коментира странната ситуация, която се създаде в Бургас -  коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ има обща листа за общински съветници, но няма общ партиен кандидат за кмет.

Спорове за явяването на формацията се водиха до последно, като ден преди крайния срок за регистрациите Найденов дори заяви готовност  да се откаже от надпреварата, ако се намери трети, общ кандидат. До разбирателство обаче така и не се стигна. 

И Бачийски и Найденов се регистрираха малко преди 17 ч. на 26 септември - в последните минути на последния ден, в който можеха да направят това, изправяйки на нокти членовете на Общинската избирателна комисия.

В крайна сметка за кметския стол на Бургас ще се борят 12 кандидата - толкова са регистрираните в ОИК.