Пропадането на Жирона продължава

Каталунците паднаха и в Билбао

Спорт
11:02 - 20 Февруари 2024
1198
Пропадането на Жирона продължава

Атлетик Билбао нанесе втора поредна загуба на Жирона, след като победи каталунците с 3:2 на "Сан Мамес" в много интригуващ двубой от 25-ия кръг на Ла Лига. 

След тази грешна стъпка Жирона вече изостава на шест точки от лидера в класирането Реал Мадрид, който пък победи тима на Мичел с 4:0 в предишния кръг. Атлетик Билбао е пети с 46 точки. 

Домакините поведоха още във втората минута на двубоя. Алекс Беренгер се възползва от грешка на Жирона и от границата на наказателното поле се разписа за 1:0. 

Жирона отговори с мощен изстрел на Виктор Циганков в деветата минута, но Унай Симон реагира брилянтно, за да попречи на топката, насочена под напречната греда да влети в мрежата му. 

В 25-ата минута Иняки Уилямс премина през двама защитници на каталунците, но прати топката в страничния стълб. 

Десетина минути след това Янхел Ерера стреля покрай вратата. 

В началото на втората част Жирона успя да изравни. Виктор Циганков достигна до прецизно подаване от Иван Мартин в наказателното поле и преодоля Симон с удар по трева в средата на мрежата, правейки резултата 1:1 в 49-ата минута. 

Само седем минути след това баските отново поведоха в резултата. Горка Гурузета намери Алекс Беренгер в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля ниско, за да оплете топката в мрежата за 2:1.

В 60-ата минута Иняки Уилямс наказа грешка на Жирона и със силен изстрел се разписа за 3:1. Топката се удари в страничния стълб на вратата, пазена от Пауло Гасанига и влетя във вратата. 

Четвърт час преди края на двубоя Жирона намали изоставането си на един гол. Алекс Гарсия центрира в наказателното поле, където Ерик насочи топката с глава от ръба на малкото наказателно поле.

В 78-ата минута двубоят бе прекъснат за няколко минути заради медицински проблем с фен по трибуните. 

Във втората минута на добавеното време Довбик стреля покрай вратата.