Просълзеният Начо на сбогуване: Искам да бъда запомнен като момче, което даде всичко за клуба

Спорт
16:30 - 24 Юли 2024
8371
Просълзеният Начо на сбогуване: Искам да бъда запомнен като момче, което даде всичко за клуба

Бившият капитан на Реал Мадрид Начо Фернандес не успя да потисне емоциите си на церемонията по сбогуване, която Реал Мадрид организира, за да му отдаде последна почит.

Начо напуска „кралския клуб“ след 23 години в него и отива да играе в Ал Кадсия в Саудитска Арабия.

С екипа на „лос бланкос“ поливалентният защитник спечели 26 големи трофея, като заедно с Лука Модрич са футболистите с най-много трофеи сред играчите на клуба.

„Днес е различен, труден и емоционален ден. Искам да благодаря за всичко, което клубът ми даде, което е много повече, отколкото аз мога да върна. Реал Мадрид ме научи да печеля и губя, но преди всичко да живея. Решителност – това е, което беляза моята кариера и това е благодарение на Реал Мадрид“, започна развълнуван Начо своята реч на сбогуване.

„Вече 20 години ходя по един и същ маршрут, за да тренирам. Все едно не излизам от вкъщи, защото пристигам в другия си дом, където ме чакаше другото ми семейство. Това е най-красивият край, който съм си представял: да бъда капитан и важен играч. Освен това имах честта да вдигна петнадесетата Европейска купа“, благодари Начо.

„Искам да бъда запомнен като момче, който даде всичко за този клуб. Реал Мадрид винаги ще бъде моят дом. От този момент нататък ще крещя за всеки гол, всяко постижение и всяка титла на това невероятно семейство. Hala Madrid!“, завърши емоционалният Начо своята реч.