Просълзеният Суарес: Никога няма да забравя феновете и любовта

Той беше изпратен от най-добрите му приятели в отбора - Меси, Пике, Роберто, Бускетс и Алба

Спорт
15:04 - 24 Септември 2020
1434
Просълзеният Суарес: Никога няма да забравя феновете и любовта

Луис Суарес се сбогува през сълзи с Барселона. Уругвайският нападател, който преминава в Атлетико Мадрид, даде последната си пресконференция като играч на каталунците.

В началото на изявлението си 33-годишният футболист не успя да сдържи сълзите си.

"Много ми е трудно. На първо място, благодаря на клуба, който ми се довери след грешката, която допуснах преди да подпиша. Винаги ще съм благодарен. Оставям много приятели тук. Благодаря на семейството ми, което винаги ме подкрепя и изживява всичко с мен. Благодаря на феновете за цялата им любов, които ме ценят, никога няма да ги забравя. Много благодаря и на всички в клуба. Те винаги ще имат още един фен, където и да се намират", започна Суарес.

За сбогуването на Суарес в залата за пресконференции на "Камп Ноу" бяха дошли петима от най-добрите му приятели в отбора. Лионел Меси, Жерар Пике, Сержи Роберто, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Той бе привлечен в Барселона след Световното 2014, въпреки че бе наказан за няколко месеца да не играе заради инцидента с Джорджо Киелини по време на Мондиала.

За шестте си години в Барса Суарес отбеляза 198 гола, с което се изкачи на трето място във вечната ранглиста на голмайсторите на каталунците. Той спечели 13 трофея с екипа на "блаугранас".