Прощаваме се с Бисер Михайлов в понеделник

Министър Красен Кралев изказа съболезнования на семейството на легендарния вратар

Спорт
11:43 - 14 Август 2020
2529
Прощаваме се с Бисер Михайлов в понеделник

Легендата на Левски и българския футбол - Бисер Михайлов, ще бъде изпратен от този свят в понеделник, 17 август, от 12:30 ч. в храма "Света София", съобщиха от БФС.

Бисер Михайлов почина внезапно на 77-годишна възраст. Той има 284 мача за Левски във всички турнири, четири пъти става шампион, на два пъти печели Купата на България и още три пъти - Купата на Съветската армия. Баща е на знаменития капитан на Златното поколение и дългогодишен президент на БФС Борислав Михайлов и дядо на настоящия национал и капитан на Левски Николай Михайлов.


Спортният министър на България - Красен Кралев, изказа своите съболезнования на семейството на великия вратар Бисер Михайлов. Поклонението пред легендата на родния футбол ще бъде в понеделник.

Ето съболезнователния адрес на министър Кралев:

ДО БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ,

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ И СЕМЕЙСТВОТО

НА БИСЕР МИХАЙЛОВ

Уважаеми господин Михайлов, скъпи Ники, опечалено семейство,

С огромна тъга научих новината за кончината на Бисер Михайлов. Напусна ни една легенда на българския спорт. В този тъжен момент приемете моите най-искрени съболезнования за Вашата загуба.

Бисер Михайлов постави началото на велика фамилия, защитавала с чест и гордост фланелката на “Левски” и българския национален отбор по футбол.

С екипа на “сините” той продължава да бъде рекордьор по изиграни мачове под рамката на вратата - 287 във всички турнири. С любимия отбор Бисер Михайлов вдигна четири пъти шампионската титла на България (1965, 1968, 1970 и 1974 г.) и стана трикратен носител на Купата на Съветската армия (1967, 1970 и 1971 г.). Стилът му на игра остава незабравим за любителите на футбола у нас със самоотвержените намеси и блестящия рефлекс на голлинията.

Напусна ни един достоен човек, отдал живота си на спорта. Загубата на подобна личност носи тъга на всички, които обичат футбола.

Поклон пред светлата му памет!

КРАСЕН КРАЛЕВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА